Facebook-mainonnan hinta – mitä jos ei ole varaa mainostaa?

Facebook-mainonnan hinta puhututtaa paljon ja törmään hyvin usein tällaiseen kommenttiin:

”Olisi kiva saada enemmän näkyvyyttä, mutta ei minulla ole varaa mainostaa.”

On tietenkin totta, että mainostamiseen menee rahaa. Harhaluulo on kuitenkin se, että mainostaminen on kulu, kuten vaikkapa kopiopaperin ostaminen. Tosiasiassa mainostaminen on investointi, jolla tehdään lisää rahaa. Jos mainostaminen ei tuota myyntiä, jokin on pielessä. Siksi Facebook-mainonnan hinta onkin tärkeä, mutta ei suinkaan aivan yksinkertainen aihe.

Haluan näyttää sinulle kuvakaappauksen eräästä toteuttamastani kampanjasta. Kyseessä ei ole koko kampanja, vaan osa siitä, joten itseasiassa loppupeleissä nämä mainokset toivat vielä parempia tuloksia. Siitä näet, miten Facebook-mainonnan hinta muodostuu ja miksi esimerkkikampanjassa voitiin täysin huoletta käyttää yli 2000 euroa mainostamiseen kahden viikon aikana.

Mitä tässä Facebook-mainoskampanjassa tapahtui?

Tässä kampanjassa käytettiin Facebook-mainontaan noin kahden viikon aikana 2252 euroa. Jos Facebook-mainonnan hinta mietityttää sinua, tämä saattaa kuulostaa isolta summalta. Miten uskaltaa hassata tuhansia euroja Facebook-mainontaan?

Facebook-mainonnan hintaesimerkki
Facebook-mainonnan hinta: tässä esimerkki menestyneestä kampanjasta

Kuten kuvakaappauksen Tulokset-sarakkeesta näet, tämä mainos on kahden viikon tarkastelujaksolla tuonut 44 tulosta. Ovatko ne klikkauksia? Tykkääjiä?

Ne ovat ostavia asiakkaita. 44 ostavaa asiakasta, jotka toivat yhteensä noin 5290 euroa myyntiä (alv 0). Voittoa tuli siis melkein 3040 euroa.

Haluasitko saada yrityksellesi tällaisia tuloksia Facebook-mainonnalla? Jos vastaat kyllä, kannattaa klikata tästä ja tutustua Myyntivauhtia somesta -koulutukseen.

Tässä esimerkissä Facebook-mainonnan hinta oli siis keskimäärin 51,18 euroa per ostava asiakas. Se on melko korkea, mutta kyseessä olikin kampanjan alkupää ja hintaa saatiin kyllä laskettua optiminoimalla mainoksia ja kohderyhmiä. Hinta oli kuitenkin riittävän alhainen, jotta mainonta oli äärimmäisen kannattavaa tuotteen hintaan nähden, mainokset toivat voittoa ja budjetteja nostettiin tuleville viikoille.

Facebook-mainonnan hinta: seuraa tuloksia, älä klikkejä

Ei siis ole kyse siitä, että Facebook-mainonnan hinta olisi sinulle liian kallis eikä sinulla olisi varaa maksaa siitä. On kyse siitä, mitä saat vastineeksi. Jos et tiedä mitä tuloksia saat, ymmärrän hyvin nihkeän asenteen mainostamista kohtaan. Jos seuraat, paljonko klikit tai tykkäykset maksavat, et voi mitenkään tietää, onko mainotaminen kannattavaa.

On tärkeää pystyä seuraamaan tuloksia ja Facebook-mainonnassa tulosten seuraaminen on onneksi tehty melko helpoksi. Tulokset ovat konversioita – joka kerta kun asiakas tekee haluamasi asian, hän konvertoituu.

Tässä esimerkissäni asiakkaat ovat konvertoituneet ostajiksi ja ”Tuloskohtainen hinta” -sarakkeesta voit katsoa, paljonko yksi ostaja on maksanut. Jokainen rivi on yksi kohderyhmä. Kampanjassa pystyin siis seurata, mitkä kohderyhmät tuovat kauppaa kannattavasti ja paljonko kussakin kohderyhmässä maksavan asiakkaan saaminen maksaa.

Osa kohderyhmistä vaatii liikaa mainosrahaa per osto ollakseen kannattavia. Ne laitettiin pois päältä. Voitollisten kohderyhmien budjettia nostettiin, jotta kauppaa saataisiin entistä tehokkaammin.

Kun osaat mainonnan tekniikan ja tulosten seuraamisen, maksullisesta mainonnasta tulee investointi, ei kulu. Silloin Facebook-mainonnan hinta ei tunnu sinulle enää ylitsepääsemättömän isolta. Se on kuin rahakone: laitat euron sisään ja näet tilastoista, paljonko saat tulosta ja vastinetta rahallesi.

Onko Facebook-mainonta mystistä ja epävarmaa?

Facebook-mainontaan liittyy paljon mystiikkaa ja epävarmuutta. Sinunkin kämmenesi saattavat hiota pelkästä ajatuksesta, että tekisit mainontaa yrityksellesi.

Esittelemäni menetelmät ja tulokset eivät kuitenkaan ole jotain, minkä vain ”gurut” voivat saavuttaa (ketä he sitten lienevätkään). Nämä ovat ominaisuuksia, jotka ovat saatavillasi, kun otat käyttöön Facebook-mainostilin.

Jos olet joskus päässyt kurkistamaan mainostilille, olet saattanut joutua huokaisemaan syvään nähdessäsi sen sekamelskan – etkä todellakaan huokaissut helpotuksesta. Kampanjat, mainosjoukot, mainokset, kohderyhmät, pikselit ja muut tekniset asiat sekoittuvat iloisesti keskenään ja voivat aiheuttaa ennenaikaista hiuksien harmaantumista.

Kun vuosia sitten aloitin Facebook-mainonnan ensimmäisiä kertoja, en tajunnut yhtään, miten kampanjat rakentuvat tilillä. En ymmärtänyt, että oikeastaan siellä on kolme selkeää tasoa, koska kukaan ei ollut selittämässä asiaa minulle.

En halua, että sinä joudut hakata päätä seinään, kun yrität yksin selvittää Facebook-mainonnan kummallisilta tuntuvia koukeroita. Siksi olen tehnyt Myyntivauhtia somesta -koulutuksen. Sen tarkoitus on tutustuttaa sinut Facebook-mainostilin saloihin ja opettaa sinua saamaan tehoja irti omista mainoskampanjoistasi.

Opit miten kampanjat rakentuvat, miten luot hyviä kohderyhmiä, mikä ihme on Facebook-pikseli ja miksi tarvitset kaksoisolentokohderyhmiä. Kuulostaako vaikealta? Älä huoli – kaikki selitetään koulutuksessa riittävän yksinkertaisesti ja selkeästi, että takuulla ymmärrät.

Ja jos sattuisikin käymään niin, että jokin asia jää koulutuksen jäljiltä epäselväksi, on valmennuksella oma Facebook-ryhmä, jossa vastaan kaikkiin kysymyksiisi. Et siis jää yksin, vaan autan sinua etenemään.

Myyntivauhtia somesta -koulutus sopii sinulle, jos:

  • Olet digimarkkinoija, yrittäjä tai verkkokauppias ja haluat oppia Facebook- ja Instagram-mainonnan ja kohderyhmien luomisen perusteet.
  • Haluat oppia seuraamaan tuloksia niin, että mainosrahasi eivät mene hukkaan, vaan myynti kasvaa.
  • Kaipaat selkeää ohjeistusta mainostilien sekamelskaan konkreettisten ohjevideoiden avulla.
  • Haluat oppia pienentämään mainonnan kustannuksia tehokkailla kampanjoilla

Olen nyt avannut pilottiryhmän ilmoittautumisen kauan odotettuun ja kysyttyyn Myyntivauhtia somesta -valmennukseen. Pilottiryhmä pääsee mukaan huippuedullisesti ja vastineeksi toivon palautetta valmennuksesta. Palautteita käytän markkinoinnissa ja koulutuksen kehittämisessä.

Pilottiryhmäläisenä säästät 139 euroa valmennuksen hinnassa. Pilottiryhmän ilmoittautuminen PÄÄTTYY jo maanantaina 19.4., joten pian tämä tilaisuus menee ohi. Pääset mukaan 100 % rahat takaisin -tyytyväisyystakuulla.

>> Klikkaa ja tule kasvattamaan myyntiäsi Facebook-mainonnan avulla (ale PÄÄTTYY maanantaina)

Pääsy valmennukseen ei eräänny, joten sinulla on pilottiryhmäläisenä automaattisesti pääsy tulevaisuudessa päivitettäviin tai lisättyihin materiaaleihin. Pilottiryhmäläisenä toivon sinulta vain palautetta kurssista, en mitään muuta.

Pilottiryhmäläisenä säästät siis 139 euroa valmennuksen hinnassa, enkä tule koskaan enää myymään tätä näin edullisesti. Ale ja ilmoittautuminen PÄÄTTYVÄT maanantaina 19.4. ja sen jälkeen menetät mahdollisuuden alehintaan.

Sinun ei myöskään tarvitse ostaa sikaa säkissä, sillä valmennuksella on 100 % tyytyväisyystakuu – jos et ole tyytyväinen, maksan sinulle rahasi takaisin. Olen niin varma, että koulutus on sinulle hyödyllinen ja auttaa sinua etenemään kohti tuloksellista mainontaa.

>> Klikkaa ja opi tekemään Facebook-mainontaa ja kasvattamaan myyntiä: tule mukaan alehinnalla ennen maanantaita